2018 Kia Cee'd'in iç mekânına bir göz atın

İçinde kesme işareti geçen model tablet tarzı bir bilgi eğlence sistemi ekranına kavuşacağa benziyor.

Eylül 2016'da Paris Otomobil Fuarı kapsamında görücüye çıkan Hyundai i30'un station wagon, fastback ve N türevleri tanıtıldı. Öte yandan Koreli modelin kuzeni Kia cee'd ise Eylül ayında Frankfurt'ta düzenlenecek büyük fuarda tanıtılacak.

Üretim öncesinde testleri devam eden modele ait bir prototip, casuslarımız tarafından görüntülendi. Beş kapılı hatchback görünüşe göre tüm nihai parçaları taşıyor. Buna iç mekân da dâhil.

Test aracın üzerindeki yoğun kamuflaj, Güney Koreli modelin yeni jenerasyonunda büyük değişiklikler getireceğine işaret ediyor. Gizleme çalışmalarına rağmen markanın "kaplan burnu" ön ızgarasının son versiyonuna sahip daha şık ön yüz ve yenilenen halojen ön farlar dikkatlerden kaçmıyor. Aracın 2018 model yılına dâhil olacağını düşündüğümüz zaman üst paketlerde tamamen LED düzenin sunulacağını varsayabiliriz.

Ön tamponda da büyük bir tasarım değişikliği söz konusu. Şu anda piyasada bulunan yuvarlak sis farları yerini yatay elemanlara bırakmış. Profilden baktığımızda ise A sütununun hemen yanında yer alan ufak pencerenin kaldırıldığını görüyoruz. C sütunu tarafında kalan cam hâlâ yerinde ancak konumunu öğrenmek için örtülerin kalkmasını beklememiz gerekiyor.

Arka kısımda ise eskiye oranla daha geniş ve daha az kıvrımlı farları seçebiliyoruz. Plakalığın tampondan bagaj kapağına taşınması bu bölgede de sağlam değişimlerin habercisi.

2018 Kia cee'd yeni casus fotoğrafları 2017 Hyundai i30

Kabine baktığımızda üçüncü nesil Kia cee'd'in kardeşi i30 gibi tablet tarzı bilgi eğlence sistemine geçiş yaptığını görüyoruz. Bu düzen yeni Rio ve Stonic'te de yer alıyordu.

Ekranın hemen altında klima kontrolleri, kapı kilit düğmesi ve dörtlü düğmesinin yer aldığı görülüyor. Üç sıra hâlindeki düğmeler Sportage'ı andırıyor. Sezgisel açıdan iyi olan bu tasarımın piyasadaki en güzel görünen düzen olmadığını söylemek lazım.

Kia'nın yeni kompakt hatchback'i motor seçenekleri bakımından kardeşi Hyundai i30'a benzerlik gösterecektir. Dün tanıtılan i30 N gibi Kia cee'd'in de ateşli bir türeve kavuşup kavuşmayacağını ise zaman gösterecek.

DİĞER HABERLER

2018 Kia Cee'd daha az kamuflajla görüldü 2018 Kia Cee'd daha az kamuflajla görüldü

Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkması bekleni...

Kia Avrupa'da büyümeye devam ediyor Kia Avrupa'da büyümeye devam ediyor

Hibrit ve kompakt modeller en hızlı yükselenler....

Kia ve Google işbirliği, Maps ve Places uygulamalarını 2014 yılı modellerine getiriyor Kia ve Google işbirliği, Maps ve Places uygu

Kia ve Google işbirliği...

scroll up